Skip links

Historie

Her er vår historie

Reisen fra en forsiktig start rundt kjøkkenbordet i Varteig til 270 ansatte og en omsetning på over 1.000 MNOK.

Park & Anlegg ble etablert av Jack Valleraune og Lars Erik Lunde i 1997. Opprinnelig het selskapet Sarpsborg Park & Anlegg AS, men etterhvert som selskapets arbeidsmengde/oppdrag vokste ut av både Sarpsborg og Østfold, ble navnet endret til Park & Anlegg fra 2004.

I 2011 kjøpte Skolt Holding 50 % av aksjene i Park & Anleggs eierselskap, Luva Holding. I 2016 økte Skolt Holding eierandelen til 77,8 %. Park & Anlegg/Luva Holding utgjør forretningsområdet Entreprenør i Skolt Holding-konsernet. Utviklingen har gått raskt og vi har gjennom denne reisen bygd oss opp til å bli en av de virkelig store entreprenørene i regionen. Her er vår historie i bilder og tekst.

1997

Sarpsborg Park & Anlegg AS

Jack Valleraune og Lars Erik Lunde etablerer selskapet Sarpsborg Park & Anlegg AS 1 juli 1997.
De startet med en Scania Super 80 lastebil som Jack hadde fra før av samt en Valmet 6400 traktor som Lars hadde fra før.

1997

Vår første store investering

Senere samme høst ble den første gravemaskinen kjøpt.  En Cat 312. Påsken 1998 ble det kjøpt en Cat 307.

1998

Arne Kristian er ansatt nr. 1

Arne Kristian Skår ble ansatt den 14. april. 1998 som ansatt nr 1 i bedriften.  Arne Kristian har knapt misten en arbeidsdag på over 20 år med unntak av et nakkebrudd i 2019 som holdt han borte fra jobben i noen dager. Arne Kristian jobber fremdeles i bedriften den dag i dag og er virkelig en av kontinuitets bærerne i bedriften.

1998

"Ny" gravemaskin på vei - en brukt Åkerman H7C

Vi startet forsiktig med å utvikle maskinparken og vår andre investering var en brukt Åkerman H7C.

1999

Jobb for Skanska

Utomhusarbeider for Skanska ved Vallaskjold trykkeri.

2001

Sålestøp av nytt hovedkontor i Varteig

Nytt hovedkontor på Hasle Trafo er i emning med sålestøp og reising av bygg høsten 1999. Tidligere kontor var en 12 meter lang brakke som sto på samme plassen.

2002

Dugnad i Varteig IL

Som ekte Varteig-indianere er det en selvfølge å stille opp mannsterke med maskiner og utstyr når Varteig IL avholder dugnad for å utbedre treningsfasilitetene for lokalmiljøet. Varteig IL ligger vårt hjerte nær, og er en av klubbene vi støtter opp om.

2004

Utomhusarbeider nytt kontorbygg

Utomhusarbeider foran den nye kontorbygningen på Hasle.

2004

I Sarpsborg Arbeiderblad

Jack og Lars i Sarpsborg Arbeiderblad i forbindelse med konkursen til Bygg Bedre som bedriften ble rammet av.

2007

10-års jubileum

10.08.2007  – 10 års jubileum feires med brask å bram. Vazelina bilopphøggers spiller opp til dans på festiviteten i Sarpsborg. Oddmund Olsen illustrerer bilde av Lars og Jack fra Norsk Scania AS.

Lærling anlegg gravemaskin
2007

Lærlinge bedrift

Bedriften startet tidlig med utvikling av lærlinger. Dette er fra et lærling kull i 2007.

2011

Stålbygg, kontor og lager

Nytt lager og verkstedbygg reises på Hasle april 2011.

2012

Den digitale tidsalder er her og vi fornyer logo med bla egen nettadresse!

Logoprofil justeres med vår kjente rødfarge og vi etablerer egen hjemmeside, www.www.park-anlegg.no

2014

Vi endrer navn til Park & Anlegg AS

Vi vokser ut av Sarpsborg og Østfold og endrer det juridiske navnet til Park & Anlegg AS. Samtidig moderniserer vi logoprofilen.

2015

Park & Anlegg kjøper Vister veistasjon på Bjørnstad

Park & Anlegg kjøper Visterveien på Bjørnstad for å flytte lager og verksted fra Hasle til Visterveien på Bjørnstad. Avtalen om kjøp av den 53 mål store eiendommen hvor Mesta tidligere holdt til ble inngått allerede i 2015.

2017

20-års jubileum

01.07 2017 feirer bedriften 20 år. Dette ble feiret på Quality hotel på Grålum med rundt 350 mennesker og DDE på scenen. Det ble både rai rai og fest…

2017

Spansk pris til Park & Anlegg

Park & Anlegg med prosjektleder, Johann Bernhard Stenrød, i spissen vant prisen for mest innovative samarbeidspartner worldwide, av spanske OHL, for samarbeidet med OHL på det gigantiske Follobaneprosjektet.

2018

Park & Anlegg flytter til Årum

Med tid å stund har bedriften vokst såppass at lokalene på Hasle Blir for små. Januar 2018 flytter administrasjonen fra Hasle til Årum. Verksted og lager flyttes til vister vegstasjon på Grålum hvor bedriften har kjøpt den gamle tomten til Mesta.

2018

Vi kjøper Are Anlegg AS i Halden

Park & Anlegg kjøpte Halden bedriften Are Anlegg AS med 28 ansatte. Hans Jørgen Eriksen og samtlige ansatte ble dermed en del av Park & Anlegg.

2019

Lederskifte i Park & Anlegg

Etter 22 år ved “roret” overlater Jack Valleraune stillingen til Lars-Erik Sundell. Tiden var moden for et skifte og Jack får fullt fokus på rollen som Teknisk sjef og Prosjektleder. Det er mye spennende på gang for Park & Anlegg!

2020

Ny oppdatert logoprofil

Park & Anlegg videreutvikler logo med nye elementer. Akronymet “PA” er opphavet til logosymbolet som forsterkes av linjene som symboliserer “konstruksjon” og “utvikling”.

Park & Anlegg

Vi gleder oss til fortsettelsen

Det har skjedd mye i Park & Anlegg sin historie fra 1997 og frem til i dag som vi ikke har dokumentasjon på. Har du bilder og en historie du vil dele med oss? Send oss gjerne en e-post til post@park-anlegg.no og merk den med “P&A Historie”.

Mærranpanna

Berging av gravemaskin

Det som skulle være en relativt grei jobb med rensk av en dam gikk galt. Bergingsbil fra Falken måtte bli tilkalt og etter mye tid og arbeid var gravemaskinen på trygg grunn langt etter midnatt.

Øra – Fredrikstad

Grunnarbeider

Utvidelse på industriområdet Øra i Fredrikstad.