Skip links

Oscarsborg festning

Share

Restaurering av “Gorgen”

Park & Anlegg er i skrivende stund ferdig med restaureringsarbeider på tak og fasade på “Gorgen”, som er selve fortet på Oscarsborg festning blir kalt.

I tillegg til å være et historisk museum er Oscarsborg hotelldrift en stor del av virksomheten. Oscarsborg Hotel & Resort disponerer ca. 2 500 m2 av disse fasjonable og historiske lokalene av Forsvarsbygg. Disse blir brukt til hotel, konferanse og selskapslokaler. 

Stedet for de viktige avgjørelsene

9. April 1940 senkes den tyske krysseren Blucher i Drøbaksundet.. Hendelsen gjorde at Konge og regjeringen sammen med landets gullbeholdning kunne fraktes i sikkerhet.

300 år gammelt bygg

Ettersom at dette er et murbygg som er over 300 år gammelt så sliter de litt med fuktgjennomtrengninger, og dette merkes på de innvendige pussede veggene. Dermed har vi også sandblåst ca 800m2 av disse veggene med 7 tonn blåsemidler, bestående av en blanding av sand og nøtteskall. Og i tillegg til at vinduer skal restaureres og det skal pigges, legges ny membran og støpes nytt betongdekke på Østre og Vestre Kvadrant (takterasse), så skal deler av fasaden som består av tegl og granitt respekkes.

Utfordring med transport

En «nøtt å knekke» er å få transportert maskiner, utstyr og materiell til øya, deriblant 1800m2 med stillas, men med god kjemi og samarbeid med alle involverte så knekkes nøtten lett.

Innspilling av Landskampen

Under arbeidene på Oscarsborg så filmet TV2 innspillingen av Landskampen, som i disse dager vises på TV. Det Norske og Svenske flagget er hengt utenpå våre stillaser på innsiden av borgen.

Vi er godt synlig for alle turister, gjester og publikum som ferdes der ute. Dermed er det god fokus på HMS og på å være synlige.
– I tillegg så slenger vi på et vennlig smil og et blink med øyet.

 

2021-06-11 23.21.18-5