Skip links

Park & Anlegg AS har snudd skuta – Forbedret resultatet med 62 millioner

Share

En sak av Sarpsborg Arbeiderblad – Terje Andresen

 

Forbedret resultatet med 62 millioner.

Sarpsborg bedriften Park & Anlegg AS har vært igjennom en omfattende snuoperasjon. Et stort underskudd er snudd i selskapet som 1. januar fikk Lars-Erik Sundell som ny daglig leder.

-Nå har vi tjent penger hver måned siden april ifjor, slår Jack Valleraune fast ovenfor Sarpsborg Arbeiderblad, etter at et underskudd på 51,8 millioner kroner i 2017 er snudd til et overskudd på 12,5 millioner i 2018.

2018 var det siste året med varteig mannen ved roret i Park & Anlegg selskapet som han sammens med Lars Erik Lunde etablerte i 1997. Det siste året har et rekrutteringsfirma lett etter en person som daglig leder.

Nå søker vi flere spennende stillinger. Se mer her https://www.park-anlegg.no/stilling-ledig/

Overtok 1. januar

1. januar var lars-Erik Sundell på plass. Han er bosatt på Borgenhaugen og har de siste 6 årene ledet et forretningsområde i Infratek Norge AS. De siste årene med utgangspunkt i Oslo.

Selv om Jack Valleraune går fra bordet som daglig leder, har han fortsatt mer enn nok å gjøre. Ved siden av være teknisk sjef er han også prosjektleder. lederskiftet gjør at han får bedre tid til disse oppgavene.

Regnskapene for 2017 var ingen hyggelig lesning. Da leverte selskapet blodrøde tall og fikk et driftsresultat på minus 51,8 millioner kroner.

La ned avdeling

Ifølge Jack Valleraune skyldes dette to forhold. Det ene er negative resultater fra prosjekter tilknyttet avdelingen i Romerike. Den er nå lagt ned. Den andre er nedskrivninger på to større samferdselsprosjekter. Nærmere bestemt Riksvei 22 fra Fetsund til Lillestrøm og Ørebekk-Simo i Fredrikstad.

– Vi har gjennom hele 2018 jobbet knallhardt med å bedre resultatene. Det føler jeg hele selskapet i felleskap har bidratt til. Vi skulle gjerne vist til enda bedre driftsresultat, men vi er fornøyd med pluss på 12,6 millioner kroner. Vi har tross alt forbedret driften med over 60 millioner kroner. Vi har et internt forbedringsprogram som vi ser gode resultater av og som vi forventer skal løfte resultatene fremover.

Det er snart fem år siden Park & Anlegg startet på utbyggingen av Simo – Ørebekk. Fortsatt gjenstår det noen måneder før bilistene kan kjøre på den nye strekningen. I fjor høst stanset bedriften arbeidet grunnet en konflikt med Statens Vegvesen.

Får betalt for jobben

Stort prosjekt: Park & Anlegg bygger den nye veien mellom Simo og Ørebekk i Fredrikstad. Veien er blitt dyrere og har tatt lenger tid å bygge enn beregnet. Foto: Erik Hagen (arkiv)

Det er også verdt og merke seg at Sarpsborg-bedriften det siste året har økt inntektene med nesten 100 millioner kroner til 838 millioner kroner. Store deler av dette beløpet kommer fra kontrakter i forbindelse med utbyggingen av Follobanen. Den røde maskinparken til selskapet er godt synlig i området rundt Ski stasjon.

– Det startet med en jobb til 193 millioner kroner. Senere har vi vunnet flere anbud som den spanske hovedentreprenøren har lyst ut. Det nærmer seg nok 600 millioner kroner innen vi løpet av 2021 kan avslutte siste kontrakten.

I pluss første kvartal

Nå er det Lars-Erik Sundell som har hovedansvaret for at selskapet kan fortsette trenden med overskudd hver måned. Regnskapet for første kvartal er lovende. Den nye daglige lederen har funnet seg godt til rette i det han mener må være et av Østfolds mest spennende selskaper å lede.

– Jeg tror ikke alle sarpingene er klar over at Park & Anlegg er østfolds største anleggsentreprenør med 235 ansatte. Vi har også behov for nye medarbeidere. Hittil i år har vi rektuttert 15 nye, men det er ikke enkelt å finne godt, kvalifiserte personer innen de fagområdene vi er på utkikk etter. Dette er en utfordring for hele entreprenørbransjen, mener Sundell. (Se våre ledige stillinger her.)

Bedriften er engasjert i flere prosjekter her i distriktet. Daglig leder viser til utbyggingen av sykkel- og gangvei fra Sandbakken til Skjeberg Kirke og Sandbakken – Tveterhytta.

– Dette er et prosjekt for Statens vegvesen og komme til å bli et praktanlegg når det står ferdig på slutten av året. I forbindelse med utbyggingen av den nye peterson fabrikken på Svinesundsparken har Park & Anlegg ansvaret for grunnarbeidet og uteområdene. Der er vi engasjert av betongbygg.

Et Sarpsborg-firma

– Helt siden vi kjøpte området til Mesta på Bjørnstad, har intensjonen vært og flytte dit hvor vi idag har lager og verksted. De planene er på ingen måte lagt på is, avslutter Jack Valleraune som er glad for at Lars-Erik Sundell har overtatt styringa av skuta.