Skip links

Park & Anlegg AS skal utføre grunnarbeid, VA og utemiljø på den nye Peterson-fabrikken, Svinesundparken, E6 Halden

Share

Den store industritomta ligger til venstre i bildet, og er en del av næringsområde Svinesundparken, ved E6-akjøringen til Halden. På nabotomtene er det etablert mange nye virksomheter den siste tiden. Det er et stort truckdieselanlegg, ny hvileoppstillingsplass for trailere i regi av SVV er under oppføring på nabotomten. McDonalds bygger nytt i disse dager. På sydsiden av tomten ligger et stort handelsområde med Plantasjen, Europris, Jysk, SuperG, Sparkjøp, Møblia, Boots apotek, mm. I bakkant finner vi Skanska Asfalt, Norbetong og Svingen pukkverk. Helt i bakkant av bildet t.v skimtes i skogen fengselsmurene på nye Halden Fengsel.   

 

Park & Anlegg AS har fått maskinentreprenørjobben med grunn, VA- og utomhusarbeider på den nye Peterson fabrikken i Halden for Betongbygg AS.

Det har vært en fin samarbeidsprosess med Prosjektledelse hos Betongbygg, sier vår daglige leder Jack Valleraune. Når først en Sarpsborgfabrikk flytter til Halden er det hyggelig å kunne bistå.

Dette blir sannsynligvis den mest moderne bølgepappfabrikken i verden. Byggemetode er betongfundamenter til fjell, stålkonstruksjon og fasader i sandwichelementer.

Park & Anlegg AS starter med grunnarbeider og VA, og avslutter med utomhusarbeider. Det blir mye sprenging for grøfter og fundamenter.

Ca 10 personer vil utføre maskinentreprenør-arbeidene som vil pågå frem til september 2019, da skal fabrikken åpne.

Fabrikken ligger helt inntil E6 i Svinesundparken, Halden kommune. Når fabrikken er ferdig vil bygget ruve 41 meter i været. Bygget vil romme en helt ny fabrikk inkludert ett helautomatisert lager.

Området Park & Anlegg AS skal opparbeide er på 53 mål, med et totalt byggeareal på 29.000 m2, og med en stor parkering og utomhusområder med ulike overflatedekker. Oppstart er sommeren 2018.

 

 

Nærmeste naboer til den store industritomta som Peterson Packaging skal bygge på i Svinesundparken.
Illustrasjon viser den nye planlagte fabrikken sett fra E6 mot sydøst.
Illustrasjon viser den nye planlagte fabrikken sett fra E6 mot sydøst.
Oppstartklargjøring med riggplass på industritomta i Svinesundparken.
Dronebilde tatt fra Øst.
Dronebilde tatt fra Nord.

Sak fra Sarpsborg Arbeiderblad – Publisert:13. juni 2018, kl. 20:44: Kildebruk godkjent av SA.Disse firmaene skal bidra under byggingen av den nye Peterson-fabrikken:

 

Av Trine Bakke EidissenAS Betongbygg har flere lokale underleverandører med på byggingen av Peterson-fabrikken.

Representanter fra Peterson Packaging og AS Betongbygg startet de første samtalene for rundt et år siden.

Da startet planleggingen av hvordan den nye fabrikken skulle bli – uten at det ennå var klart hvor den skulle ligge. Betongbygg valgte tidlig hvilke entreprenører de ville ha med seg på laget og disse har vært med i gruppa som har planlagt den nye høyteknologiske bølgepappfabrikken.

De som har deltatt i gruppa, i tillegg til AS Betongbygg som totalleverandør, er:

STOR FABRIKK: Slik vil Peterson Packaging sin nye fabrikk i Svinesundparken i Halden se ut. Byggingen starter i løpet av sommeren.
STOR FABRIKK: Slik vil Peterson Packaging sin nye fabrikk i Svinesundparken i Halden se ut. Byggingen starter i løpet av sommeren.
Peterson-tillitsvalgt: – Unikt å legge så mye penger i en onshore industribedrift i Norge.
Peterson-tillitsvalgt: – Unikt å legge så mye penger i en onshore industribedrift i Norge.